Mask ukida opcije za „lajkovanje” i komentarisanje objava korisnika na mreži „X“

Mask ukida opcije za „lajkovanje” i komentarisanje objava korisnika na mreži „X“

Ilon Mask odlučio se za još jednu veliku promjenu kada je društvena mreža „X“ u pitanju.

Sada je njegova zamisao da „očisti” naslovnu stranu platforme od suvišnih funkcionala, odnosno tastera za „lajkovanje”, komentarisanje i ponovno objavljivanje postojećeg sadržaja na svom nalogu.

Budući da je promjena radikalna mnogi korisnici su se ponadali da je u pitanju dezinformacija. Ipak, ispod objave koja je podijeljena sa naloga @DogeDesigner Mask je jednostavno prokomentarisao „Ovo se definitivno dešava”, čime je stavio tačku na nagađanja da je u pitanju lažna uzbuna.

Novo ruho Iks platforme biće dosta pojednostavljeno, odnosno „čisto”. Umjesto tastera na koje su svi korisnici toliko navikli, Iks će implementirati funkciju „svajpovanja”, odnosno prevlačenja u levu ili desnu stranu, zavisno od akcije koju korisnici žele da preduzmu.

Za odgovaranje, odnosno komentarisanje objave u budućnosti će se koristiti prevlačenje udesno, dok će, da biste ostavili „lajk”, biti potrebno da prstom prevučete na lijevu stranu. Za druge radnje biće dovoljno da samo kliknete na objavu i duže zadržite prst na ekranu, potvrdio je Mask.

Budući da će ovakva promjena nesumnjivo dovesti do zabune korisnika i zahtijevati promjenu njihovih uobičajenih navika, koje su uslovljene takozvanom mišićnom memorijom, ovaj Maskov potez potencijalno može osuditi Iks na propast. Sa ovom pretpostavkom slažu se i eksperti za društvene mreže i marketari.

Oni strijepe da bi implementacija ovakve promene mogla drastično da utiče na korisnike i njihovu interakciju sa objavama koje se prikazuju na „fidu”. Dakle, objave će dobijati manje lajkova i komentara jer će korisnicima biti teško da se prilagode na novi način interakcije sa sadržajem koji se prikazuje, prenosi RT Balkan.