Dojava o bombi u avionu Air Montenegra bila je lažna

Dojava o bombi u avionu Air Montenegra bila je lažna

Sinoćnja dojava o bombi u avionu Air Montenegra bila lažna i svi putnici su sve vrijeme bili na bezbjednom, saopštili su iz kompanije Air Montenegro.

„Detaljne bezbjednosne provjere službi Republike Srbije na aerodromu u Beogradu pokazale su da je dojava bombe na vazduhoplovu naše kompanije bila lažna.“ – stoji u saopštenju kompanije Air Montenegro.

Podsjećanja radi, dojava se dogodila dok je avion bio na zemlji, u toku ukrcavanja te da nijedan putnik nije bio u avionu. Detaljnim provjerama aviona i kompletnog prtljaga putnika je ustanovljeno da eksplozivne naprave nije bilo, odnosno, da je dojava bila lažna.

„Još jednom naglašavamo da su putnici Air Montenegra tokom same dojave i obavljanja bezbijednosnih procedura bili na sigurnom, te da snimci evakuacije uz pomoć tobogana, koji su se pojavili na nekim portalima, nisu zabilježeni ispred aviona naše kompanije“ – kazali su iz kompanije.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je ponovo otvoren za saobraćaj, a avion Air Montenegra je potom poletio iz Beograda prema Podgorici.