Mijajloviću i još petorici zadržavanje do 72 sata

Mijajloviću i još petorici zadržavanje do 72 sata

Specijalno državno tužilaštvo odredilo je pritvor do 72 sata podgoričkom biznismenu Aleksandru Mijajloviću i još petorici osumnjičenih koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u stvaranju kriminalne organizacije i šverca cigareta.

Podsjećamo, policija je juče uhapsila policajaca Dragana Backovića i Zorana Đukanovića iz Nikšića, Milana Vukadinovića, Mirka Mijuškovića i Radoja Rabrenovića iz Podgorice, kao i trojicu biznismena – Aleksandra Mijajlovića, Goluba Vojinovića i Dejana Jokića. Oni se terete se za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Akcija hapšenja je nastavljena i jutros, kada je uhapšeno još troje, pa je do sada privedeno ukupno 11 osoba. Danas su uhapšeni Milenko Mića Rabrenović, Milan Rogač iz Nikšića i Mileta Simanić iz Nikšića.

“Jutros su se nastavile mjere i radnje Specijalnog tužilaštva i policije i uhapšeno je još tri lica, odnosno ukupno 11 sa licima uhapšenim juče”, kazao je specijalni tužilac i potparol SDT-a Vukas Radonjić.

Državni tužilac je juče naveo da je hapšenje obavljeno na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol.

Osumnjičene su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja kojim rukovodi Predrag Šuković, uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala.

Prema informacijama Pobjede, inspektori SPO su pratili kretanje pojedinih osumnjičenih čitavog dana, da bi – kao u slučaju Aleksandra Mijajlovića – privođenje obavili u času kada je djecu kolima vodio iz vrtića u pravcu svojeg stana u Tološima.

Zastupnik podgoričkog biznismena Aleksandra Mijajlovića advokat Zoran Piperović, kazao je Anteni M da pretresom stana njegovom štićenika nije pronađeno ništa što bi ga kompromitovalo.

“Ništa nije pronađeno što bi kompromitovalo Mijajlovića i pomoglo Specijalnom policijskom odjeljenju u pronalaženju dokaza…Izuzeta su dva laptopa koja su dječija i jedan medaljon sa likom knjaza Danila koje je Mijajlovićev sin dobio prošle godine za rođendan. Vrijednost medaljona je između 200 i 250 eura i dva laptopa u kojima su dječje igrice”, kazao je portalu Antena M Piperović.