Konatar: Milović više nema kredibilitet da bude ministar pravde

Konatar: Milović više nema kredibilitet da bude ministar pravde

Andrej Milović više nema kredibilitet da obavlja funkciju ministra pravde – ocijenio je poslanik Građanskog pokreta Ura Miloš Konatar osvrnuvši se na sjednicu Odbora za bezbjednost koja je održana prošle sedmice.

Gostujući u emsiji „Načisto“ na Televiziji „Vijesti“, ocijenio je da je pitanje koga će Milović od poslanika parlamentarne većine i članova Vlade povući sa sobom – tj. ko će stati u njegovu odbranu.

„Sve što smo čuli ga diskvalifikuje da obavlja funkciju ministra pravde. On je najavljivao da će otkriti neke dokaze, a nijesmo dobili ništa.. Da ne govorimo da je tema sjednice bila afera Do Kvon o kojoj je najmanje razgovarano“, podvukao je Konatar.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković ukazao je na to da je predmet Do Kvon zatvoren, te da se javno ne može eksploatisati bilo koji podatak.

„Pretpostavljam da Milović u konsultaciji sa glavnim specijalnim tužiocem nije iznosio detalje iz predmeta“, istakao je Laković.

Estradizacija političke scene i bezbjednosnog sektora

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević rekao je da mu se čini da je sjednica Odbora za bezbjednost otvorila mnoga pitanja.

„I da je više služila nekoj estradizaciji političke scene i bezbjednosnog sektora“, dodao je on.

Zirojević je istakao da je jedini rezultat sjednice, koja je trajala preko 10 sati u javnom i tajnom dijelu, prilično uznemirena i zapanjena javnost.