Gojković: Vjerovao sam kod 8:7, momcima nemam što da zamjerim

Gojković: Vjerovao sam kod 8:7, momcima nemam što da zamjerim

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković rekao je da je vjerovao u povratak u meč sa Španijom u trenutku kada su “ajkule” smanjile na 8:7 pred poluvrijeme.

Međutim, kobna je bila treća četvrtina, koju je naš tim izgubio sa 5:0.

“Pored kvaliteta se vidjela i razlika u tome da su Španci imali više dana odmora. Bili su jači u duelima, a mi smo opet lo otvorili meč, to nam se dešava nekoliko mečeva zaredom. Ipak, na 8:7 sam vjerovao da smo se vratili u meč”, rekao je selektor.

Sve je bilo riješeno već u uvodu trećeg perioda.

“Loša realizacija igrača više u 3. četvrtini je otvorila napad Španiji da riješi meč. Za razliku od meča sa Srbijom, u posljednjem periodu smo pokušali da se vratimo i ne mogu ništa da zamjerim – svi su željeli plasman u polufinale, ali potrošnja je ogromna. Sada da probamo da posljednje dvije utakmice na turniru odigramo na pravi način”, istakao je Gojković.

Dušan Matković je priznao da je bilo potrebno više konstantnosti za uspjeh u ovakvoj utakmici.

“Nismo smjeli da dozvolimo sebi da imamo tolike oscilacije u igri. Na startu smo već ušli u veliki minus, vratili se do poluvremena, ali smo u trećem periodu opet imali pad. Tako je nemoguće parirati Španiji i stići razliku”, rekao je Matković i poentirao da je cilj ispunjen plasmanom na Olimpijske igre.

Crna Gora će u borbi za plasman od petog do osmog mjesta najprije igrati sa poraženim iz utakmice Italija-Grčka.