Otašević izabran za izvršnog direktora Gradske TV

Otašević izabran za izvršnog direktora Gradske TV

Vladimir Otašević izabran je za izvršnog direktora Gradske TV sa tri glasa za. Dva člana Savjeta su bila protiv – Aleksandar Đurišić i Tatjana Džudović.

Drugi kandidat za tu funkciju bila je novinarka i nekadašnja generalna direktorka Javnog servisa Andrijana Kadija.

“Konkurs je raspisan 12. januara, a 29. januara je zaključen”, saopštila je Vesna Radulović, predsjednica Savjeta.

Ona je navela da su oba kandidata dostavila kandidature 25. januara, odnosno u roku.

Otašević je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Radio je u nekoliko medijskih kuća i dobitnik više priznanja za istraživačko novinarstvo, uključujući: Specijalnu pohvalu Centralno-evropske inicijative (CEI) i Organizacije za medije Jugoistočne Evrope (SEEMO) za 2015. godinu i nagradu EU za najbolje mlade istraživačke novinare u Crnoj Gori. U januaru 2018. godine dobio je drugu godišnju nagradu Udruženja novinara Crne Gore (UNCG). Dobitnik je i plakete za profesionalni doprinos u borbi protiv kriminala i korupcije, ali i dvije treće nagrade EU za istraživako novinarstvo u Crnoj Gori za 2021. i 2023. godinu. Od 2012. godine prati rad Uprave policije, tužilaštva i sudova.

Otašević je autor brojnih stručnih izvještaja koji se tiču organizovanog kriminala i korupcije. Povremeni konsultant je Globalne inicijative protiv transnacionalnog kriminala (GI-TOC). Jedan je od osnivača i urednik Mreže za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.