Karlson kaže da će intervjuisati Putina

Karlson kaže da će intervjuisati Putina

Bivši voditelj Foks njuza Taker Karlson potvrdio je da će intervjuisati Vladimira Putina nakon nagađanja koja su se pojavila jer je u ponedjeljak viđen u posjeti kancelariji ruskog predsjednika.

Karlson, koji je otpušten s Foks njuza prošlog aprila, objavio je video na mreži Iks, objašnjavajući zašto ga je odlučio intervjuisati.

Intervjue zapadnih novinara s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim opisao je kao „ulizivanje“ i „vladinu propagandu“.

Kritikovao je medije jer nisu intervjuisali ruskog čelnika, ocijenivši da publika Zapada „nikad nije čula njegov glas“ i da je to „pogrešno“.

Rekao je kako mu je američki multimilijarder Ilon Mask potvrdio da neće „blokirati“ ili „zabraniti“ intervju na društvenoj mreži Iks.

Optužio je i administraciju američkog predsjednika Džoa Bajdena za „ilegalno špijuniranje“ tekstualnih poruka njegovog tima kako bi zaustavili „planirani intervju s Putinom“.

Foks je prekinuo saradnju s Karlsonom sedam dana nakon što se nagodio u tužbi za klevetu s firmom Dominion Voting Sistems i pristao isplatiti 787,5 miliona dolara odštete zbog širenja tvrdnji o krađi izbora u Sjedinjenim Državama.

Foks njuz je u posljednji tren postigao nagodbu s Dominion Voting Sistemsom i pristao da plati više od 787 miliona dolara za okončanje dvogodišnje pravne bitke.

To je najviši javno poznat iznos nagodbe za klevetu u američkoj istoriji koji je platila neka medijska kuća.