PSŽ je pogodio nakon gola u osam sekundi kod Lila

PSŽ je pogodio nakon gola u osam sekundi kod Lila

Kilijan Mbape postigao je najbrži gol Lige 1 u poslednjih 30 godina i postavio šampiona Pari Sen Žermen na put ka bežnoj pobjedi od 7-1 u Lilu u nedelju, dok su nastavili sa 100% startom u novom meču. Liga 1 sezona.

Mbapeu je trebalo samo osam sekundi da ubaci loptu u mrežu Lila nakon što ga je Lionel Mesi izveo, čime je izjednačio rekord koji je 1992. godine postavio Mišel Rio za Kaen protiv Kana.

Zvezda francuskog Svijetskog prvenstva ostvarila je het-trik dok su bila dva za Nejmara, jedan za Mesija i drugi za beka Ašrafa Hakimija u razornom prikazu svoje snage i dominacije u francuskoj ligi.

PSŽ je postigao 17 golova u pobedi u prve tri utakmice u sezoni i dva boda je iznad Rasing Lensa i Olimpika iz Marseja, oba pobednika u subotu.

U nedelju su takođe zabeležili uspjeh kod kuće Klermon i Stad Ren i pobede u gostima za Okser i Stad Brest pošto su obojica obeležili prve pobjede u novoj kampanji.

Vikend je takođe imao ukupno 11 crvenih kartona po prvi put u 30 godina, uključujući četiri pošto je novopromovisani Okser pobedio sa 2-1 kod Monpeljea.

Okserov 35-godišnji golman Benoa Kostil, ranije u Bordou, primio je gol za svoj 29. uzastopni meč u Ligi 1 dok je Mamadu Saho doveo Monpelje u prednost.

Ali, Saho je potom dosudio penal koji je Matijas Autre realizovao za pobednika u 75. minutu, pet minuta nakon što je Nuno da Kosta izjednačio za Okser. Obe strane su završile sa po devet ljudi.

Anže je posle 34 minuta izbacio Halida Šabanovića, nakon čega je Brest iskoristio prednost i pobedio 3-1 duplom Džeremija Le Duarona.

Saif-Edin Kaui je postigao gol pored Kaspera Šmajhela u šestom minutu kada je Klermon pobjedio Nicu sa 1-0 na svom terenu i napredovao na peto mjesto na tabeli. Nica je izbacila Mario Lemina zbog lošeg meča, a zatim Žan-Kler Todibo zbog neslaganja u poslednjih 10 minuta utakmice.

Ren je takođe osvojio svoju prvu utakmicu u sezoni pošto je imao prednost nad Ajačom golovima Martin Terijera i Artur Teata sa obe strane rezultata Mounaima El Idrisija za korzikanski klub.

Tuluz je uzvratio za remi 2-2 kod kuće protiv Lorijena nakon što je zaostao već u drugom minutu.