Zoran Lazović sproveden u SPO

Zoran Lazović sproveden u SPO

Bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović priveden je u prostorije Specijalnog policijskog odeljenja. On je uz pratnju policijskih inspektora i službenika SPO doveden,nakon što su završeni višečasovni pretresi objekata i prostorija koje Lazović posjeduje i koristi.

Zoran Lazovć je, zajedni sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u jutrošnjoj akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja – saopštio je ranije danas Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je Vijestima da je slučaj Milivoja Katnića i Zorana Lazovića obiman predmet.

„Uskoro se očekuje i privđenje Zorana Lazovića kada će se pristupiti njegovom saslušanju. Pripadnici SPO-a jutros u pet časova su povodom aktivnosti predmeta kodnog naziva Alfa lišili slobode Milivoja Katnića i Zorana Lazovića. Njih dvojica su lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su formirali kriminalnu organizaciju i zloupotrijebili položaj“, kazao je Šaranović.

Dodaje da je Katnić lišen slobode u Danilovgradu dok je Lazović uhapšen u Bijelom Polju.

„Pripadnici SPO-a su izvršili pretrese na osam lokacija na teritorijama opština Bijelo Polje, Danilovgrad i Podgorica. Tokom pretresa oduzeto je više skupocjenih vozila, više komada oružja i razna dokumentacija“, kazao je Šaranović.

Dodaje da je postupak u toku.

„Svo oružje i vozila su nađeni u objektima koji su u vlasništvu ili Katnića ili Lazovića. U narednim danima ćemo imati više informacija koje će svakako biti interesantne za javnost“, kazao je on.