Zbog zloupotrebe službenog položaja: Tri osobe procesuirane u Plavu

Zbog zloupotrebe službenog položaja: Tri osobe procesuirane u Plavu

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su tokom prethodne sedmice preduzeli niz intenzivnih aktivnosti u cilju suzbijanja ekonomsokg kriminaliteta i nadležnom tužilaštvu podnijeli pet krivičnih prijava kojima su procesuirana tri lica.

„Zbog sumnje da su izvršile krivično djelo zloupotreba službenog položaja, policija je podnijela krivične prijave protiv E.R., zaposlene kao sekretarke Sekretarijata za inspekcijske poslove i komunalni nadzor, i D.J., zaposlene kao komunalne inspektorke u ovom Sekretarijatu. One su, kako se sumnja, djela koja im se stavljaju na teret izvršili na način što su propuštanjem radnji koje su bile dužne izvršiti drugome omogućili ostvarivanje protivpravne imovinske koristi“, saopštili su iz Uprave policije (UP), pa nastavili:

„Takođe, službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav podnijeli su i tri krivične prijave protiv D.R., glavnog blagajnika u poslovnici jedne bankovne filijale u Plavu, koji se sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu tri lica. On je ova djela izvršio na način što je, zloupotrijebivši svoj položaj, sa računa oštećenih sebi pribavio novac u iznosu od 7.662 evra“, zaključili su iz UP.