Zbog nelegalne gradnje pored Bistrice optužili šest lica

Zbog nelegalne gradnje pored Bistrice optužili šest lica

Bjelopoljsko Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je Osnovnom sudu u Bijelom Polju optužni predlog protiv šest lica zbog sumnje da su počinila krivična djela protivpravno zauzimanje zemljišta i nelegalna gradnja pored rijeke Bistrice, postupajući po krivičnoj prijavi koju je podnijela NVO Euromost.

Državni tužilac i portparol ODT-a Bijelo Polje Danijela Đuković saopštila je da je predmet po ovoj krivičnoj prijavi formiran protiv 12 lica, a da je poslije izviđaja za šest lica donijeto rješenje o odbacivanju krivične prijave.

U postupku izviđaja, kako je dodala, saslušano je 15 lica.

Iz NVO Euromost ranije su saopštili da su dobili obavještenje da je ODT Bijelo Polje prikupilo brojne dokaze i podatke, sprovelo vještačenja od strane vještaka geodetske struke, kako bi se utvrdilo da li su lica na koja se prijave odnose izvršila uzurpaciju državnog zemljišta. Prema njihovim saznanjima, sprovedeno je i vještačenje od strane vještaka građevinske struke, kako bi se utvrdila starost izgradnje objekta, površina izgrađenih objekata, podaci o parcelama na kojim su objekti izgrađeni.

Iz te nevladine organizacije su poručili da odgovornost za ovo snose i odgovorni iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje, kao i iz Građevinske inspekcije, jer, kako tvrde, nisu spriječili da se toliki broj objekata nelegalno sagradi pored rijeke Bistrice i na državnom zemljištu.

Traže da Sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje donese rješenja o uklanjanju svih nelegalnih objekata.