ZBCG: Borba za demokratiju i slobodu je teška, zahtijeva veliku žrtvu i odricanje, ali je neophodna i ispravna

ZBCG: Borba za demokratiju i slobodu je teška, zahtijeva veliku žrtvu i odricanje, ali je neophodna i ispravna

Borba za demokratiju i slobodu je teška, zahtijeva veliku žrtvu i odricanje, ali je neophodna i ispravna. To ponajbolje zna porodica Mikijelj, čije su brojne generacije svoje živote provele čuvajući tu baklju istine u borbi za pravdu, demokratiju i bolje sjutra, saopšteno je iz koalicije Za budućnost Crne Gore ZBCG.

“Danas se navršava četiri godine od bestidnog “desanta na Budvu”, kada je bivši DPS režim koji je uslijed trideset godina apsolutizma i poslednje faze dekadencije i gubitka svake veze sa realnošću, mobilisao gotovo sve kriminalne, policijske i para-policijske formacije, ne bi li razorili i prekrojili izbornu volju građana Budve. Nasuprot toj hunti, koja je prijetila da silom uništi ono za šta se narod izborio, stali su odvažni i slobodni ljudi Budve. Sjetimo se svi krvničkog koljena na vratu Mladena Mikielja , ta fotografija je obilježila represiju tadašnjeg režima koji je uz pomoć sile vladao Crnom Gorom”, kaže se u saopštenju ZBCG.

Prema njihovim riječima odbrana Budve 2020. godine služi kao primjer koji bi trebao sve da nas spoji i okupi.

“On bi trebao da nas, kao i tada, ujedini u borbi za iste principe. Nikada ne smijemo dozvoliti da se tekovine tog kriminogenog režima vrate na političku i društvenu scenu Budve i Crne Gore i u tom kontekstu svim hrabrim ljudima koji su se godinama i decenijama i generacijama borili za slobodu ove zemlje ovim putem odajemo najveće moguće priznanje”, zaključuje se u saopštenju ZBCG.