Zavodu „Komanski most” nova oprema

Zavodu „Komanski most” nova oprema

Zavod “Komanski most” obnovio je dio potrebnih uređaja kroz donaciju Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, zahvaljući toj donaciji, Zavod “značajno unapređuje uslugu smještaja koju pruža osobama s invaliditetom i time utiče na poboljšanje uslova života u javnoj ustanovi”.

Precizirano je da je kroz donaciju ustanova obezbijedila profesionalnu mašinu za pranje podova, kao i nedostajuću opremu za popravku klime za trpezariju korisnika usluga u ukupnoj vrijednosti od 5.000 eura.

“Pomoć je dragocjena, a naša ustanova dio sredstava za obavljanje djelatnosti obezbjeđuje i iz donacija. Dodatni polet za rad daje kada se sjetite i podržite napore da unaprijedimo uslove života za 117 korisnika Zavoda”, kazala je direktorica JU “Komanski most” Neda Vukotić , tokom sastanka s direktorom ACV Ivanom Šćekićem .

117 je korisnika Zavoda “Komanski most”, kazala je direktorica Neda Vukotić

Ona je direktoru Agencije uručila zahvalnicu za pomoć, podršku i iskazanu humanost, kao i poklon – ručni rad korisnika Zavoda, koji je, saopšteno je iz Ministarstva, “napravljen s ljubavlju uz želju da prenesemo dio zahvalnosti na ukazanoj pažnji”.

Šćekić je kazao da ACV, uz posvećeno sprovođenje nadležnosti i jačanje institucije, vodi računa o društvenoj odgovornosti.

On je podsjetio da je, umjesto tradicionalne svečanosti za 15 godina postojanja Agencije, uz podršku Savjeta odlučeno da se 15.000 eura usmjeri u humanitarne svrhe za tri javne ustanove, odnosno pojedinačno po 5.000 eura.