Zašto stadion na Cetinju još nije završen?

Zašto stadion na Cetinju još nije završen?

Jedan od projekata na Cetinju koji se čeka sedam godina je stadion.

Stadion na Cetinju, godinu dana poslije. Vlada, prijestonica, fudbalski savez, kompanije. Sedam godina ovaj projekat ne uspijeva da se završi.

Problem je sama podloga i prošle godine se vidjelo da je to daleko od finalizacije. Prvo je planirana čisto prirodna trava. Onda se došlo do zaključka da je ipak bolje da bude mješavina prirodne i hibridne. Da bude elementa šljunka, pa se išlo nekim holandskim modelom pijeska.

Onda pokušalo se sa čuvenim pijeskom iz Ulcinja, ali to je ogromna količina da se sigurno ne bi moglo uvesti sva odatle, jer bi to bilo devastiranje njihovih plaža. Osim toga, uzorci su potvrdili da nije ni adekvatna. Holanđani su bili nedavno sa svojim ekspertima i navodno su preuzeli taj projekat.

Tribine izgledaju dobro, iako će stolice najmodernije tek da se postavljaju. Takođe, to važi i za reflektore, za TV studiju unutar stadiona, to nigdje drugo kod nas i ne postoji. To važi i za asfaltiranje, a i za šahte vezano za velike četinske kiše, kada naravno do njih dođe.

Iz opštine Cetinje podsjećaju nas da je ovo projekat u vrijednosti od osam miliona i 800 hiljada eura, koji finansira uprava za kapitalne projekte 50%, a Fudbalski savez Crne Gore i Prijestonica po 25%.

I svi su svoje obaveze završili. Međutim, ispostavilo se da su potrebni dodatni radovi u iznosu od milion i po eura, a zbog toga je uprava za kapitalne projekte raspisala novi tender do kraja prošle godine. Kad je on završen, zaključen je novi ugovor i u tom cilju ovih dana se sprovode pripremne aktivnosti, a Prijestonica pomaže učešćem od novih 25% da bi se sve što prije završilo.

Dakle, neko kaže završeno je 90%, iz Fudbalskog saveza kažu čak 99%. Na terenu ne izgleda baš tako, ali pošto je novi rok do kraja ove godine, ostaje nam da se nadamo da bar ovaj neće biti probijen.