Za predškolce i osnovce upis u barsku biblioteku biće besplatan

Za predškolce i osnovce upis u barsku biblioteku biće besplatan

JU Kulturni centar Bar produžio je upis u Narodnu biblioteku i čitaonicu „Ivo Vučković“ za djecu predškolskog uzrasta i učenike barskih osnovnih škola, bez naknade.

Kako su naveli, ova odluka prvobitno je donijeta u septembru 2023. godine u želji da djeci sa područja opštine Bar učinimo što dostupniji knjižni fond kojim raspolaže barska biblioteka a odluka će važiti tokom ljetnjeg raspusta, kao i tokom perioda predstojeće školske 2024/25. godine.

„Koristimo ovu priliku da podsjetimo sugrađane da je u maju fond područnog odjeljenja u Ostrosu obogaćen za 500 naslova na albanskom jeziku te da je značajan broj knjiga tog fonda namijenjen najmlađoj čitalačkoj publici“, poručili su.

Podjsetili su da su članovima područnog odjeljenja u Virpazaru na raspolaganju svi naslovi iz fonda matične biblioteke u Baru.

„Napominjemo da svi naši sugradjani koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Bar, mogu posjetiti kulturno-istorijske objekte kojima upravlja JU Kulturni centar Bar, bez naknade, uz identifikacioni dokument“, zaključili su.