Vukićević: Mađarska odavno prepoznata kao važan interesent za projekte iz oblasti saobraćaja

Vukićević: Mađarska odavno prepoznata kao važan interesent za projekte iz oblasti saobraćaja

Mađarska je odavno prepoznata kao važan interesent za projekte iz oblasti saobraćaja, kazala je ministarka saobraćaja Maja Vukićević na sastanku sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Njeđešijem.

Ona je istakla zadovoljstvo povodom potvrde dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Mađarske, navodi se u saopštenju resora kojim upravlja Vukićević.

„Privlačenjem investicija i razmjenom praksi i dobrih iskustava, potvrđujemo dalji rad na učvršćivanju prijateljskih odnosa naših država. Mađarske kompanije su već potvrdile očekivanja na domaćem tržištu, a naročitno kroz realizovane projekte i ostvarena partnerstva poslednjih godina“, istakla je ministarka.

Vukićević je, takođe, saopštila da će na poziv ministra infrastrukture i transporta u Vladi Mađarske, Janosa Lazara, boraviti na sastanku ministara transporta u Budimpešti, 19-20.septembra, rečeno je iz ministarstva.

Ministarka saobraćaja je u direktonom razgovoru sa ambasadorom Njeđešijem iznijela informacije o trenutnim statusima važnih saobraćajnih projekata, te sagovornika upoznala sa dinamikom radova i aktivnostima ovog resora, zaključuje se u saopštenju.