Vujičić: Vlada da vrati akcije u Budvanskoj rivijeri Opštini Budva

Vujičić: Vlada da vrati akcije u Budvanskoj rivijeri Opštini Budva

Nosilac izborne liste na lokalnim izborima u Budvi „Dr Božidar Vujičić – Za stvarne promjene”, Božidar Vujičić saopštio je da je „zadnje i pravo vrijeme da“ Vlada vrati pravo korišćenja akcija HG „Budvanska rivijera“, koje predstavljaju državni kapital, na Opštinu Budva.

„Akcije su vrijedne oko 100 miliona eura. Nesporno je da je državnu imovinu u Budvanskoj rivijeri uložila Opština Budva, građani opštine Budva, a ne Vlada Crne Gore i to po četri osnova: ustupanjem opštinskog zemljišta, ustupanjem komunalija, oslobađanjem poreza i ustupanjem sredstava od samodoprinosa, nakon zemljotresa 1997. godine. Sretna okolnost za Opštinu Budva je što je izvršni direktor Budvanske rivijere član Demokratske narodne partije (DNP), predsjednik odbora direktora član Demokrata, što su nekoliko ministara i potpredsjednik Vlade iz Demokrata, što je predsjednik Skupštine Crne Gore iz (bivšeg) DF-a, što se predsjednik Vlade i predsjednik Crne Gore zalažu za vladavinu prava i ispravljanje nepravde iz prošlosti, koji svi zajedno mogu na prvoj sjednici Vlade Crne Gore da usvoje odluku, kojom se pravo korišćenja akcija, koje predstavljaju državnu imovinu u Budvanskoj rivijeri, prenosi sa Vlade na Opštinu Budva i tako isprave višedecenijsku nepravdu”, naveo je Vujičić.

Ističe da je poznato javnosti da je Vlada, nakon što je, kako kaže, nezakonito stekla pravo korišćenja akcija u Budvanskoj rivijeri, koje predstavljaju državnu imovinu, veliki broj hotela u bescjenje prodala moćnim pojedincima, iza kojih se kriju visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS).

“Ukoliko navedeni funkcioneri odbiju da vrate otetih 100 miliona građanima Budve, znači da iza njih i nove vlasti stoje i dalje funkcioneri DPS-a ili da su im bitnije fotelje u rukovodstvu Budvanske rivijere i sigurni glasovi uposlenih u preduzeću, od interesa građana Opštine Budva. Nosilac liste „Dr Božidar Vujičić – Za stvarne promjene” sam je i od svojih sredstava, prije dvije godine, pokrenuo tužbu protiv Budvanske rivijere i Vlade Crne Gore, radi utvrđivanja ništavosti sporazuma o prenosu akcija, koje predstavljaju državni kapital u Budvanskoj rivijeri na Vladu Crne Gore. Tokom desetina ročišta funkcioneri ispred Vlade i Budvanske rivijere slali su na ročišta advokate sa instrukcijom da se odbaci tužbeni zahtjev, da se poništi sporazum, odnosno da i dalje Vlada zadrži pravo da nezakonito koristi akcije u Budvanskoj rivijeri, umjesto Opštine Budva”, zaključio je Vujičić.