Vučinič sa  atašeom za istrage nacionalne bezbjednosti SAD: Cijenimo značajnu podršku za unaprjeđenje znanja i vještina carinskih službenika

Vučinič sa atašeom za istrage nacionalne bezbjednosti SAD: Cijenimo značajnu podršku za unaprjeđenje znanja i vještina carinskih službenika

Maja Vučinič, v.d. direktorice Uprave carina, održala je sastanak sa atašeom za istrage nacionalne bezbjednosti SAD Nifaj Kamaćom i njegovim saradnicima, kako bi razgovarali o jačanju saradnje između dvije zemlje u oblasti carinskih operacija i sigurnosti.

Iskazano je zadovoljstvo i zahvalnost na podršci carinskim organima Crne Gore kroz značajan broj organizovanih obuka za carinske službenike u cilju modernizacije i reforme službe, kao i na posvećenosti mjerama koje će pomoći u sprječavanju ilegalne trgovine i drugih oblika krijumčarenja, kako bi se obezbijedila sigurnost granica i međunarodna trgovina.

“Cijenimo veoma značajnim podršku za unaprjeđenje znanja i vještina carinskih službenika u cilju sprječavanja krijumčarenja i drugih vidova prekograničnog kriminala, te postizanja što boljih rezultata. Nadamo se da će se podrška nastaviti i ubuduće, imajući u vidu ključnu ulogu carinskih službi u implementaciji trgovinskih olakšica u zaštiti i bezbjednosti društva’, izjavila je Vučinić.

Ataše za istrage nacionalne bezbjednosti SAD i njegovi saradnici su se zahvalili na dobrodošlici i izrazili spremnost da kroz razne obuke, razmjenu informacija i tehničku pomoć doprinesu carinskoj službi Crne Gore u jačanju kapaciteta.