Vožnja žičarom „Kotor – Lovćen“  BESPLATNA za djecu do 12 godina

Vožnja žičarom „Kotor – Lovćen“ BESPLATNA za djecu do 12 godina

Inicijativa predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića o besplatnoj vožnji žičarom „Kotor – Lovćen“ za djecu bokeljskih opština, koja je upućena gospodinu Martinu Leitneru, vlasniku vodeće svjetske kompanije u ovoj oblasti sa udjelom u vlasništvu kotorske žičare, dobila je pozitivan epilog, saopšteno je iz Optine Kotor.

U razgovoru predsjednika Jokića sa menadžmentom žičare nakon podnesene inicijative dogovoreno je da se odluka o besplatnoj vožnji, u cilju izbjegavanja teritorijalnih odrednica, odnosi na djecu iz cijele Crne Gore, kao i njihove vršnjake iz inostranstva od 1. do 31. jula ove godine.

Odluka važi za djecu uzrasta do 12 godina.

„Želeći da izbjegnemo moguću negativnu reakciju javnosti u smislu tumačenja da se radi o teritorijalnoj ili nekoj drugoj diskriminaciji putnika na žičari, donešena odluka se odnosi na djecu svih crnogorskih opština, kao i na djecu iz inostranstva koja će u tom periodu posjetiti ovu prelijepu zemlju, čime je Vaša inicijativa dobila na značaju i obradovaće još više najmlađih, a nama najdražih putnika. Uz nove sadržaje na izlaznoj stanici Kuk koje smo pripremili za njih, to će biti jedinstveno iskustvo. Time još jednom pokazujemo društvenu odgovornost i spremnost da aktivno učestvujemo u razvoju turizma u Crnoj Gori” , stoji u odgovoru predsjednika Odbora direktora Žičare „Kotor – Lovćen” Martina Leitnera, koji je iskoristio priliku da predsjedniku Jokiću zahvali na ogromnom doprinosu prilikom izgradnje žičare, kao i profesionalnoj administraciji grada Kotora sa kojom imaju, kako je naglasio, odličnu saradnju.

Kako je saopšteno iz Opštine Kotor, Jokić, koji je danas dobio zvaničan odgovor na inicijativu, uputio je zahvalnost menadžmentu žičare i gospodinu Leitneru, naglasivši kako će se saradnja Opštine Kotor i Žičare nastaviti na zadovoljstvo ne samo naših sugrađana, već i cijele Crne Gore.