Ušetala u banku, uzela novac i otišla: Falsifikovala dokumenta, pa sa računa podigla 1,3 miliona evra!

Ušetala u banku, uzela novac i otišla: Falsifikovala dokumenta, pa sa računa podigla 1,3 miliona evra!

Policija traga za ženskom osobom koja je 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla 1,3 miliona evra.

Prevarantkinja je, kako pišu „Vijesti“, navodno 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe.

Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju, koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

„Po nalogu tužioca preduzimaju se mjere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru. Izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabilježile počinoca“, nezvanično su saopštili iz policije.

Prema istim informacijama, i u Lovćen banci se sprovodi interna istraga.

Iz te banke danas su saopštili da je NN lice uz upotrebu falsifikovanih dokumeneta počinilo „prevarnu radnju“ na štetu jednog njihovog klijenta.

Kazali su i da su upoznali nadležne sa događajem i da će dati maksimalan doprinos da se utvrde krivci.

„Preduzete su sve mjere da se oštećeni klijent u cjelosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izolovanom slučaju koji je pokriven polisom osiguranja i koji ne može uticati na redovno funkcionisanje Banke“, saopštili su iz te banke.