Đurđev: Ratnohuškačke poruke Isaka veoma opasne po krhki mir u BiH

Đurđev: Ratnohuškačke poruke Isaka veoma opasne po krhki mir u BiH

Ratnohuškačke poruke ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Rame Isaka upućene Republici Srpskoj i tamošnjim Srbima ne samo da izlaze van delokruga njegovih nadležnosti, već su i veoma opasne po i onako krhki mir u Bosni i Hercegovini i celom regionu, saopštio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim riječima, Isak bi trebalo da se bavi problemima u svom dvorištu, jer je stopa kriminala u Federaciji BiH u porastu, a ne da se bavi nečim sa čim on i njemu slični od 1992. godine nemaju nikakve veze.

„Pogledajte samo koliko funkcionera federalnog MUP-a je u poslednje vreme uhapšeno i dovedeno u vezu sa organizovanim kriminalom. Isak nije u stanju da zaštiti sopstveni narod od kriminalaca, a kamoli da ‘osvoji’ Republiku Srpsku u slučaju rata“, izjavio je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podvukao je da jedino bošnjački političari govore o ratu i da, sa druge strane, Srbi u Republici Srpskoj govore o isključivo demokratskim i pravnim mehanizmima zaštite sopstvenih interesa.

„Preživjeli su Srbi u Hercegovini i Bosni tolike turske zulumćare i austrougarske okupatore, preživeće i ljude poput Isaka, Konakovića i ostalih koji, suštinski, zveckaju praznim oružjem, jer duboko u sebi znaju da je entitetska granica trajna kategorija“, zaključio je Đurđev.