Đuranović: Nizom mjera značajno povećati korišćenje javnog prevoza u Kotoru

Đuranović: Nizom mjera značajno povećati korišćenje javnog prevoza u Kotoru

Demokratska alternativa pripremila je niz mjera čija implementacija može značajno povećati korišćenje javnog prevoza u Kotoru i doprinijeti održivom razvoju grada, kazala je Maja Đuranović, kandidatkinja za odbornicu ove liste.

„Povećanje broja polazaka postojećih linija i uvođenje novih linija na osnovu potreba građana. Uvođenje noćnih linija koje bi podržale kulturne, ugostiteljske i turističke aktivnosti. Uvođenje direktnih linija, kao što je Kotor – Aerodrom Tivat, kako bi se olakšao pristup ključnim destinacijama.

Uvođenje hibridnih i električnih autobusa koji su ekološki prihvatljiviji.

Postavljanje info totema sa podacima o polascima u realnom vremenu i omogućavanje online kupovine karata. Organizovanje kampanja koje promovišu prednosti korišćenja javnog prevoza, kao što su smanjenje zagađenja i ušteda novca“, navodi ona u saopštenju koje je dostavila medijima.

Dodaje da su među mjerama i edukacija učenika o važnosti javnog prevoza i organizovanje zajedničkih aktivnosti koje podstiču njegovo korišćenje.

„Uvođenje subvencija i popusta za određene kategorije građana, kao što su studenti, penzioneri i osobe sa invaliditetom. Ponuda neograničenog prevoza sa mjesečnom kartom po povoljnim cijenama. Unaprjeđenje povezanosti Kotora sa okolnim mjestima u Boki Kotorskoj. Uvođenje morskog javnog prevoza kao dodatne opcije za putovanje“, zaključila je Đuranović.