UP za Kolektiv: Od početka godine uhapšena 64 VOZAČA na autoputu, ovo su najčešći prekršaji

UP za Kolektiv: Od početka godine uhapšena 64 VOZAČA na autoputu, ovo su najčešći prekršaji

“Mobilna jedinica saobraćajne policije lišila slobode četiri vozača na autoputu zbog upravljanja vozilima nedozvoljenom brzinom…”, “Uhapšen vozač koji je autoputem vozio pod dejstvom alkohola…”

Ovo su samo neke od vijesti koje gotovo svakodnevno čujemo, a odnose se na hapšenje vozača, koji ne poštuju pravila saobraćanja na auto-putu “Princeza Ksenija” , u dužini od 41 kilometar.

Kako su saopštili iz Uprave policije (UP) za portal Kolektiv.me , na dionici Smokovac – Mateševo, od 1. januara do 1. septembra 2024. godine ukupno su lišena slobode 64 vozača.

„Od kojih 38 zbog prekoračenja brzine, dok je 25 vozača lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a jedan vozač zbog nepostupanja po naredbi policijskog službenika za obavezno zaustavljanje“, istakli su iz UP za naš portal.

Foto: arhiva, MediaBiro

Na auto-putu vozače čeka 20 mostova, dužine oko 6,09 kilometara, zatim 16 dvocijevnih tunela, ukupne dužine 17,74 kilometra…

Najviša dozvoljena brzina je 100km/h.

A, upravo je prekoračenje brzine najčešći prekršaj koji vozači prave na auto-putu.

Ipak, i pored svega navedenog, iz policije kažu da su vozači u dovoljnoj mjeri upoznati sa propisima saobraćaja koji važe na ovoj dionici puta.

„Možemo konstatovati da vozači u dovoljnoj mjeri poznaju saobraćajne propise koji važe na autoputu“, zaključili su iz UP za portal Kolektiv.me.