Ulcinj: Završena manifestacija „Proljeće u Anamaljiju“

Ulcinj: Završena manifestacija „Proljeće u Anamaljiju“

Koncertom Državnog ansambla albanskih pjesama i igara u Sjevernoj Makedoniji u „Hajdari Family Public Park-u“ u selu Zenelaj kod Vladimira u Ulcinju, sinoć je završena višednevna manifestacija „Proljeće u Anamaljiju“.

„Brojni posjetioci, među kojima i čelnici Opštine Ulcinj, direktori javnih institucija, Ambasador Sjeverne Makedonije u Podgorici i drugi, uživali su uz bogat repertoar pjesama i igara ovog ansambla“, navodi se u dopisu NVO „Ora“ iz Vladimira, organizatora jubilarne manifestacije, koja se obilježava od 2004. godine.

U okviru ovogodišnje edicije priređen je bogat kulturno-umjetnički i sportski program.

„Manifestacija je počela prošle nedjelje danom sporta, tj. turnirima u šahu i odbojci za žene, dok je u ponedeljak održan turnir u malom fudbalu između institucija, preduzeća i organizacija na kojem je učestvovalo sedam ekipa. Ove godine, od 4.-6. juna, prvi put je održana slikarska kolonija ‘Šas 2024’ na kojoj je učestvovalo oko 15 akademskih slikara i drugih likovnih umjetnika, čiju su radovi prezentirani na izložbi koja je otvorena u petak 7. juna u prostorijama Osnovne škole ‘Bedri Elezaga’ u Vladimiru“, piše u dopisu te NVO.

Dodaje se da je isto veče prikazan dokumentarni film posvećen 20. godišnjici manifestacije.

„Ova manifestacija kuturnog, sportskog i turističkog karaktera počela je 2004. godine i ima za cilj očuvanje tradicionalnih vrijednosti i obogaćenje društvenog i kulturnog života na području Anamaljija i Opštini Ulcinj“, piše u dopisu „Ora“, na čijem čelu je Arjeta Kurti.

Glavni sponzori ovogodišnje manifestacije su Opština Ulcinj i Turistička Organizacija Ulcinj.