Udruženje podstanara: Država i njeni predstavnici propustili priliku da PRUŽE POMOĆ onima kojima je NAJPOTREBNIJA

Udruženje podstanara: Država i njeni predstavnici propustili priliku da PRUŽE POMOĆ onima kojima je NAJPOTREBNIJA

Država i njeni predstavnici su propustili priliku da pruže pomoć i podršku onima kojima je bila najpotrebnija, poručuju iz Udruženja podstanara Crne Gore – Moj dom.

“U Crnoj Gori, koja se predstavlja kao država socijalne pravde i građanskih prava, više od 30.000 porodica nema svoj krov nad glavom, niti ikakve šanse da ga stekne” , kazali su iz tog udruženja.

Navode da elementarno pravo svakog građanina, pored prava na život, vodu i ljudsko dostojanstvo, jeste i pravo na stanovanje.

“Dok svjedočimo političkom cirkusu u kojem se ogromna sredstva troše na kampanje, gdje doktori rade sve osim liječenja, a univerzitetski profesori se bave politikom, svako je prisiljen da radi ono za što se nije školovao”, naveli su iz udruženja u saopštenju za medije.

Politika je, dodaju, očigledno postala najunosnija profesija.

“Da situacija nije tragična, sve ovo bi bilo dobar vic. Nažalost, političko ludilo, neobazrivost i nepristojna bahatost skupo koštaju građane. Tokom najtežih dana za podstanarske porodice, usred pandemije koronavirusa i naglog rasta cijena kirija, niko od “super heroja” nije ponudio ni riječ, a kamoli djelovanje koje bi pokazalo brigu za one koji su tada bili najviše pogođeni” , naveli su iz udruženja.

Država i njeni predstavnici su, prema njihovim riječima, propustili priliku da pruže pomoć i podršku onima kojima je bila najpotrebnija.

“Danas, u predizbornoj kampanji, ponovo se priča o brizi za podstanare. Sramotno je što se ovakva neiskrenost ponavlja. Njihovo je da lažno obećavaju i glume brigu, dok su građani, posebno podstanari, suočeni s izborom – da povjeruju ili da sa gađenjem posmatraju cirkus koji nas, nažalost, sve dublje vuče prema dnu”, zaključili su iz udruženja.