U Kolašinu održan sajam Proizvodi našeg kraja

U Kolašinu održan sajam Proizvodi našeg kraja

Prvi sajam poljoprivrede, ruralnog turizma i sa njima povezanih djelatnosti, pod nazivom Proizvodi našeg kraja, otvoren je danas na kolašinskom Trgu boraca, a okupio je izlagače iz više sjevernih opština. Ta manifestacija dio sadržaja kojim se obilježava Dan opštine Kolašin.

Takođe, kako je rekao predsjednik Opštine Petko Bakić, slični događaji imaju a cilj da obogate turističku vanpansionsku ponudu grad.

“Kolašin, iz godine u godinu, postaje sve značajnija turistička destinacija, tako da se trudimo da svoju turističku ponudu obogatimo različitim sportskim, kulturnim I drugim manifestacijama. Cilj organizacije Sajma je želja i potreba da na jednom mjestu predstavimo brojne poljoprivredne proizvođače i vrijedne domaćine, koji, u okviru svojih poljoprivrednih domaćinstava, vrijedno i predano rade, kako bi sebi i svojim porodicama i zajednici pružili kvalitetan proizvod. To je način i da se Kolašin predstavi kao opština koja ima šta da ponudi u sektoru poljoprivrede i turizma, kao drugi usko vezanih privrednih djelatnosti”, reko je Bakić otvarajući Sajam.

On je najavio da će organizatori nastojati da manifestacija postane tradicionalna i da se, iz godine u godinu, unaprjeđuje.

Cilj da sajam postane i višednevni događaj sa sve bogatijim sadržajima imaju i u lokalnoj Turističkoj organizaciji (TO), koja je, zajedno sa Mikrokreditnom finansijskom institucijom Aleter Modus, pomogla Oopštini u organizaciji prvog Sajma.

“Očekujemo daova manifestacija postane tradicionalna, a u narednim godinama da prestate u višednevni događaj. Ovog puta su izlagači iz Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja…. Uporedo, na gradskom trgu danas smo organizovali i posjećenu slikarsku radionicu za djecu , koju je vodila Ivona Đukić”, rekla je direktorica TO Zorica Milašinović.

Sajam je pratio i bogat zabavni program, pa su nastupile Ženska pjevačka grupa Đude, Shadow bend, Davor Sedlarević…

Sadržaj sajma upotpunio je Saša Dulović, koji je posjetiocima demonstrirao kako, motornom testerom, “vaja” skuplpture od drveta.