U Britaniji je muškarac napao centar za migrante i izvršio samoubistvo

U Britaniji je muškarac napao centar za migrante i izvršio samoubistvo

Službenici reda u Velikoj Britaniji istražuju napad na centar za migrante u gradu Dover, gde je muškarac bacio flaše sa zapaljivom smešom, prenosi Rojters.

Prema riječima očevidaca događaja, oko 11.20 po lokalnom vremenu (13.20 po kijevskom) muškarac se dovezao do migrantskog centra u belom sportskom terencu i bacio nekoliko flaša zapaljivih bombi u prostorije. Jedan od njih nije eksplodirao.

Zatim se muškarac odvezao do obližnje benzinske pumpe, vezao omču oko vrata, zakačio je za metalni stub i odvezao se, okončavši život samoubistvom.

Policija okruga Kent, gde se nalazi Dover, potvrdila je činjenicu incidenta. Prema njihovim podacima, jedna osoba je od posledica lakše povređena.

„Osumnjičeni je identifikovan i pronađen. Istraga o incidentu se nastavlja“, dodali su pripadnici policije.

Napad na migrantski centar dolazi usred debate o britanskoj politici u ovoj oblasti, pri čemu je poslednjih nedelja naglo porastao broj ljudi koji pokušavaju da pređu Lamanš i uđu na britansku teritoriju.

Samo u subotu je iz Francuske u Britaniju ilegalno stiglo skoro hiljadu migranata.

Britansku vlast kritikuju, s jedne strane, zbog preslabe kontrole granica, a sa druge strane zbog nehumanog postupanja prema azilantima.