Turistička organizacija Budve organizovala koncert povodom Dana državnosti i dvije decenije od svog osnivanja

Turistička organizacija Budve organizovala koncert povodom Dana državnosti i dvije decenije od svog osnivanja

Povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i dvije decenije od svog osnivanja, Turistička organizacija opštine Budva organizovala je veliki koncert jugoslovenske i svjetske filmske.

„Gradska muzika Budve je svojim dobro poznatim evergreen repertoarom i sjajnom izvedbom pružila sjajnu uvertiru za toplu ljetnju noć ispred starogradskih zidina i pripremila publiku za svojevrsni muzičko-filmski vremeplov koji će uslijediti. Pun gradski trg uživao je u nastavku večeri uz svjetsku i jugoslovensku filmsku muziku koju je u Budvu donio novosadski revijski orkestar na čelu sa maestrom Fedorom Vrtačnikom i zajedno sa vrhunskim solistima, Bojanom Stamenov, Marijanom Šovran, Dadom Topićem, Sinišom Radinom i Matijom Canatom. Posebnu čar koncertu ‘Velika filmska avantura’, čiji je muzički urednik bio Milan Stupar, dala je Sloboda Mićalović, regionalno omiljena pozorišna i filmska glumica, koja je publiku vodila kroz istoriju velikih filmskih hitova po scenariju Filipa Rajkovića“, saopštili iz TO Budva.

Kako su dodali, numera iz filma „Ratovi zvijezda“ koja već 50 godina slavi hrabrost, nadu i avanturu, na najljepši način je otvorila filmsko veče.

„Uslijedila je kompozicija iz italijanskog filma ‘Život je lijep’, o žrtvovanju u najtežim vremenima tokom Drugog svjetskog rata, a zatim se publika podsjetila i koliko su Jugosloveni doprinijeli borbi protiv fašizma i to kroz muziku iz filma ‘Valter brani Sarajevo’. Nizali su se jugoslovenski filmski hitovi poput ‘Devojko mala’, ‘Odlazim, a volim te’, ‘Floyd’, ‘Moji su drugovi’ i prepoznatljivi ritmovi iz Otpisanih, Balkan ekspresa, ali i muzičke teme globalno poznatih filmskih franšiza – ‘Star Wars’, ‘James Bond’, ‘Mission: Impossible’ i vanvremenski hitovi kao što su ‘Over the rainbow’ i ‘Beautiful Maria’. Koncert je uzburkao emocije posjetilaca, a nostalgične note ih podsjetile na djetinjstvo i mladost, pa su orkestar i soliste nakon izvedbe poslednjih numera ‘Pukni zoro’ i ‘Još ne sviće rujna zora’, nagradili gromogasnim aplauzom i ovacijama“, naveli su iz TO Budva.

Od samog osnivanja, prije tačno 20 godina, Turistička organizacija opštine Budva je, kako ističu, zahvaljujući značaju grada koji predstavlja, ali i zahvaljujući zaposlenima i rukovodiocima koji su svoje vizije i ideje pretočili u brojne, značajne projekte, postavljala nove standarde u rukovođenju turističkim proizvodom i često bila pionir gradeći prepoznatljivi brend Budve – turističkog lidera u regionu.

„Od svakodnevnog servisiranja turista i sugrađana na brojnim info biroima, preko saradnje sa turističkom privredom grada i Crne Gore, izgradnje pješačkih staza, vidikovaca, revitalizacije kulturno-istorijskih spomenika, ulaganja u kulturu, infrastrukturu, pa sve do organizacije studijskih posjeta medija i turoperatora, novogodišnjih spektakularnih večeri ili koncerata svjetski poznatih muzičara – Turistička organizacija opštine Budva se trudila da raste i razvija se zajedno sa svojim gradom. Jubilej je obavezao na organizaciju još jednog divnog događaja u Budvi, a Turistička organizacija opštine Budva će nastaviti da radi predano sa puno ljubavi i poštovanja prema gradu koji predstavlja“, zaključili su iz TO Budva.