Talačka kriza na granici Crne Gore i Albanije: Oslobođeno 11 zarobljenih migranata, uhapšena trojica Pakistanaca

Talačka kriza na granici Crne Gore i Albanije: Oslobođeno 11 zarobljenih migranata, uhapšena trojica Pakistanaca

Trojica državljanina Pakistana uhapšena su juče kod graničnog prelaza Božaj između Crne Gore i Albanije, zbog sumnje da su oteli 11 osoba, takođe migranta.

Nakon akcije policije, oslobođeno je 11 zarobljenih migranata, nad kojima je vršeno nasilje.

“Na osnovu obavještajnih podataka koje smo dobili od Albanije, u pograničnom pojasu u Božaju jedna kriminalna grupa migranata je ograničila kretanje većoj grupi migranata i vršila nasilje, tjelesne povrede, iznuđivala novac i nanosila teške tjelesne povrede“, izjavio je vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, pa dodao:

„Osumnjičeni su bježali policiji, no lišeni su slobode poslije potrage“, rekao je Šćepanović na pres konferenciji.

U akciji je bio angažovan veći broj policajaca iz SBPOK-a, Granične policije, Posebne jedinice policije i Regionalnog centra bezbjednosti.

„Akcija je trajala nekoliko sati, imali smo talačku situaciju, gdje je oslobođeno 11 migranata – sedam iz Egipta i četiri iz Sirije. Uhapšena su tri Pakistanca, kojima se na teret stavlja krivično djelo otmica i iznuda“, kazao je Šćepanović.

V.d. pomoćnika direktora UP za Sektor granične policije Milutin Vasiljević izjavio je da 11 migranata trenutno boravi u Prihvatilištu za strance.

„Registrovan je veliki broj migranata otkad je počela migrantska kriza. Broj migranata bio je na vrhuncu 2022. godine, pa je u Crnoj Gori boravilo 8.550 osoba. U 2024. je taj broj opao na 1.707“, rekao je Vasiljević.