Steže se obruč oko Radoja Zvicera: Hapšenje „Džonija sa Vračara“ doveo srpske istražitelje na korak do lociranja šefa Kavčana

Steže se obruč oko Radoja Zvicera: Hapšenje „Džonija sa Vračara“ doveo srpske istražitelje na korak do lociranja šefa Kavčana

Pad vođe poznate kriminalne grupe „vračarci“, Nikole Vušovića, koji je javnosti poznatiji kao Džoni sa Vračara, doveo je srpske istražitelje na korak bliže do lociranja i hapšenja jednog od najopasnijih ljudi koji je i danas u bejkstvu – Radoja Zvicera, šefa zloglasnog kavačkog klana.

Istražitelji tvrde da niko sa sigurnošću ne zna gdje se nalazi Radoje Zvicer. Međutim, s obzirom na to da službe sumnjaju da su on i Vušović bili u kontaktu prije Vušovićevog hapšenja u Dominikanskoj Republici 2021. godine, posle čega se ponovo dao u bjekstvo i misteriozno nestao, postoji šansa da upravo Vušović zna šta se zbilo sa šefom kavčana, piše Kurir.rs.

– Zvicer je iz Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine, potom iz Španije došao u Brazil i Dominikansku Repuliku, a na istom području se krio i Nikola Vušović. Zaštitu su im pružali navodno moćni narko-karteli, tačnije stari kontakti odbjeglog vođe kavačkog klana – podsjeća izvor Kurira i dodaje da se tada spekulisalo da su Zvicer i Vušović nastavili svoj „posao“ s kokainom, a iste sumnje prisutne su i danas među istražiteljima.

– Džoni je pratio isti put za bijeg kao i Zvicer. Iz Beograda se preselio u Bosnu i Hercegovinu, a odatle u Španiju, gdje je bio neko vrijeme. Zatim se preselio u Dominikansku Republiku, tačnije u imigracioni centar. Srpske službe su ga tamo pronašle u martu 2021. godine i obavijestile vlasti u toj karipskoj državi –

Nakon toga, njegova ruta očigledno je bila ponovo ka Španiji, gdje su mu 18. oktobra u Barseloni stavljene lisice na ruke ubrzo nakon što je njegov advokat obelodanio da je spreman da se preda i učestvuje u postupku protiv optuženih pripadnika „vračarskog klana“, ali samo pod uslvom da mu budu ukinuti pritvor i potjernica, što je sud odbio.

Džoni sa Vračara je, inače, optužen da je sa Radojem Zvicerom organizovao kriminalnu grupu, takozvani „vračarski klan“ kom se sudi za tri ubistva i pet pokušaja ubistava.