Revizori, sudski vještaci i poreski savjetnici dogovorili bolju saradnje i projekte

Revizori, sudski vještaci i poreski savjetnici dogovorili bolju saradnje i projekte

Institut internih revizora Crne Gore, Komora procjenitelja i sudskih vještaka Crne Gore i Komora poreskih savjetnika Crne Gore potpisali su Trilateralni Sporazum o saradnji tokom Konferencije poreskih savjetnika koja je održana danas u hotelu „Hilton“ u Podgorici, navodi se u zajedničkom saopštenju ove tri institucije.

Sporazum su potpisali predsjednik Komore procjenitelja i sudskih vještaka Crne Gore Đorđije Rakočević, predsjednik Instituta internih revizora Crne Gore Slavko Rakočević i predsjednik Komore poreskih savjetnika Crne Gore Zoran Vukićević.

Kako je istaknuto u saopštenju, Trilateralni Sporazum o saradnji predviđa zajedničke aktivnosti i projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta usluga koje pružaju članovi sve tri organizacije.

Među ciljevima su organizacija zajedničkih seminara, radionica i obuka za članove svih triju organizacija, s ciljem unapređenja njihovih stručnih kompetencija i praćenja savremenih trendova u oblasti internih revizija, procjena i poreskog savjetovanja, te edovna razmjena informacija, iskustava i najboljih praksi kako bi se osigurala visoka kvaliteta usluga i etički standardi u radu članova sve tri organizacije.

Realizacija zajedničkih projekata i istraživanja koja će doprineti razvoju struke i unapređenju pravnog i poreskog okvira u Crnoj Gorijoš takođe je jedan od ciljeva Sporazuma, kao i pružanje međusobne podrške u radu i zastupanju interesa članova svih triju organizacija pred državnim organima i institucijama.

Konferencija poreskih savjetnika okarakterisana je u saopštenju kao istorijski događaj, koji je okupio vodeće stručnjake iz oblasti internih revizija, procjena i poreskog savjetovanja, stvarajući temelje za buduću saradnju i razvoj ovih važnih profesija.