Real Madrid je potpisao ugovor za brazilskog 16-godišnjeg vunderkinda Endrika

Real Madrid je potpisao ugovor za brazilskog 16-godišnjeg vunderkinda Endrika

Real Madrid postigao je dogovor da potpiše brazilskog tinejdžera Endrika iz Palmeirasa, saopštili su timovi u četvrtak, pobjedivši niz vodećih evropskih klubova povezanih sa vunderkindom.

Šesnaestogodišnji napadač pridružiće se šampionu Evrope i LaLige u julu 2024. godine, zbog pravila FIFA-e koja zabranjuje maloletnim igračima da igraju u inostranstvu.

Real je navodno nadmašio nekoliko vrhunskih klubova, uključujući Pari Sen Žermen, Čelsi, Barselonu, Liverpul, Mančester Siti i Mančester junajted, koji su jurili za mladom perspektivom.

Palmeiras i Real nisu dali nikakve detalje o dogovoru, ali brazilska medijska grupa Globo je saopštila da će transfer vredeti 70 miliona evra (74,88 miliona dolara), što je drugi najveći u istoriji brazilskog šampionata samo iza prijavljenih 88 miliona evra koje je Barselona platila. Nejmar 2013.

„Želim da se zahvalim Palmeirasu što mi je ponudio sve što je potrebno da postanem ono što jesam danas, što mi je pomogao da ostvarim nekoliko mojih snova i što je poštovao moju želju i želju svoje porodice da ostvarim još jedan san“, rekao je Endrik u zvaničniku. saopštenje objavljeno na sajtu Palmeirasa.

„Dok se ne pridružim Real Madridu, nastaviću da se posvećujem kao i uvek kako bih Palmeirasu ponudio još više na terenu: više golova, više pobeda, više titula i još više radosti za naše navijače.

Real je saopštio da će Endrik sledeće nedelje posetiti klupske objekte u Španiji. Njegovi sunarodnici Vinisijus Jr i Rodrigo takođe su potpisali ugovor iz Brazila kada su imali manje od 18 godina.

Izvanredan talenat od malih nogu, Endrik je postigao 170 golova na 176 mečeva za Palmeirasovu akademiju.

Endrik, koji je u klubu od 2017, bio je Palmeirasov najmlađi debitant sa 16 godina dva mjeseca i 15 dana prije nego što je manje od mjesec dana kasnije postao njihov najmlađi strijelac.

On je jedini igrač koji je ikada postao šampion u svim starosnim grupama kluba – do 11, do 13, do 15, do 17, do 20 godina i na profesionalnom nivou.