Radović: Obračun kriminalih grupa u toku, imali smo operativnih podataka da do ovoga može doći

Radović: Obračun kriminalih grupa u toku, imali smo operativnih podataka da do ovoga može doći

Ovaj dan ne smije više nikad da se ponovi u Crnoj Gori. Crna Gora ne smije sebi više nikad da dozvolui slučajne žrtve, saopštio je v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović. On je naglasio da je u toku obračun kriminalnih grupa, te da su imali operativne podatke da do ovoga može doći.

Radović je na pres konferenciji rekao da je cijeli tok događaja koji se danas desio na Cetinju, bacio sjenku na dobre rezultate koje je policija isporučla u prethodnom periodu.

“Ti rezultati su dobri, ali moraju biti još bolji”, kaže Radović.

Naglasio je da razumiju uznemirenost građana.

“Ovo je crvena linija i Crna Gora ne smije sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprostavimo svakom obliku kriminala. Neće biti laka borba, ali pobijediće država, a ne kriminal”, poručio je Radović.

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić je istakla da se nada da će se događaj brzo rasvijetliti.

“Izuzeti su brojni tragovi koji će biti predmet vještačenja. Naložena je obdukcija lica koja su izgubila život u ovom događaju. Od policije očekujem da u saradnji što prije dođemo do izvršilaca”, naglasila je tužiteljka.

Kako je saopštio v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović , lica koja su učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela, u određenom periodu pratila su navike oštećenih.

„Imamo podatke da su koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila sa blindom koja su koristili, na koji način su htjeli da se zaštite od djelovanja suprostavljenih kriminalnih grupa, i da su na jednom stablu, na visini od sedam metara fiksirali eksplozivnu napravu koja je, postoji osnovana sumnja, aktivirana putem daljinskog upravljača u pravcu četiri lica koja su ulazila u Sportski centar. Među ovim licima nalazila se i slučajna prolazncia, koja je zadobila povrede“ istakao je Šćepanović.

Kaže da su u toku pretresi širom Cetinja i primorskih opština, i da je saslušan veliki broj građana u odnosu na pomenuti događaj.

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) su povrijeđeni.