Radnici Željezare okupljeni ispred EPCG: Još nijesu dobili martovsku zaradu

Radnici Željezare okupljeni ispred EPCG: Još nijesu dobili martovsku zaradu

Radnici EPCG Željezara Nikšić okupili su se ispred zgrade Elektroprivrede u znak protesta što još uvijek nijesu dobili martovsku zaradu.

„Ostajemo ovdje sve dok nam ne isplate martivsku platu i kažu tačan datum isplate aprilske zarade. Informaciju o tome nijesmo mogli dobiti ni od izvršne direktorice koja je, izgleda, dovedena samo sa jednim ciljem – da fabriku uvede u stečaj, što mi nećemo dozvoliti“, kazao je predsjednik fabričkog Sindikata Ivan Vujović.

Kako je istakao, nijesu se borili za fabriku i radna mjesta da sada ne bi radili ništa.

„Novo rukovodstvo ništa ne radi, pogoni se zatvaraju, oni odbijaju poslove, pa se pitamo šta je uloga menadžmenta – da nađe posao ili da zatvori fabriku“, kategoričan je Vujović.

Kako su iz Elektroprivrede kazali nezvanično Vijestima, trude se da u što kraćem roku obezbijede platu ali da ne mogu licitirati sa datumima.

Vujović tvrdi da u Željezari ne radi ni jedan pogon, da nemaju ni alata, ni materijala, a za sve krivi menadžment, kao i EPCG.

„Sva nabavka ide preko Elektroprivrede, a ništa se ne nabavlja. Onda nam kažu kako da nam isplate plate, kada ne radimo. Pa nijesmo mi krivi što ne radimo, nego oni. Mi hoćemo da radimo, ali nam oni ne daju“, kazao je Vujović.

Izvršna direktorica Željezare Nevenka Janković kazala je kratko Vijestima da ne želi da komentariše navode Vujovića, niti protest radnika. Podsjetila je da je na dan kad je izabrana da rukovodi Željezarom kazala da će pričati o stanju u firmi tek kada je dovede u stanje profitabilnosti.

Kako je rekla Vijestima, iskreno se nada da će se to uskoro dogoditi i da će biti dostupna za sva pitanja novinara.