Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Radnicima Instituta „Dr Simo Milošević“ danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje.

Foto: YouTube screenshot/ Institut Dr Simo Milošević – Igalo

„To je pomoć u visini tri plate i napokon će radnici malo, što bi rekli, ekonomski prodisati, zato što su zaista bili izuzetno ugroženi, egzistencijalno ugroženi činjenicom da u posljednjih četiri mjeseca nijesmo dobili platu. Napomenuću još jednom, posljednja je bila krajem decembra i to je značajno uticalo na njih, odnosno bilo je izuzetno stresno raditi“, kazala je predsjednica Sindikata Instituta, Marija Obradović.

Ona je je kazala da se radnici nadaju da će u narednih dvadeset do mjesec dana riješiti i druga faza.

„To je druga faza plana za spašavanje Instituta koji podrazumijeva uplatu od 10 miliona eura, kojim bi se napokon riješilo pitanje Jugobanke i time bi se najveći balast za sve zaposlene i uopšte za Institut Igala skinuo sa naših leđa“, kazala je Obradović.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila da radnicima Instituta „Simo Milošević“ uplati jednokratnu pomoć od 1,13 miliona eura.