Proljećni bazar od 9. maja u Danilovgradu: Najavljen bogat kulturno-zabavni program

Proljećni bazar od 9. maja u Danilovgradu: Najavljen bogat kulturno-zabavni program

Nakon velikog uspjeha koji je ostvario Novogodišnji bazar u Danilovgradu, Opština Danilovgrad, Turistička organizacija Danilovgrad i Centar za kulturu Danilovgrad organizuju Proljećni bazar u ovom gradu.

Bazar će se održati od 09. do 24. maja na Trgu golootočkih žrtva uz neizostavne kućice, koncerte, domaću hranu i hladno piće.

“Za Bazar mogu da kažem da je konceptualno osmišljen vrlo kvalitetno i da je organizacioni odbor odradio odličan posao. Otvaranje je 09. maja kada imamo završnicu festivala „DanilovGradation“, srednjoškolskog takmičenja bendova na kojem će bendovi svih crnogorskih srednjih škola moći da se predstave danilovgradskoj i crnogorskoj publici. Nakon toga imamo obilježavanje 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, a veče će biti zaokruženo koncertom Neša Galije,” naveo je predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović.

Prvi vikend, od 10. do 12. maja, na Proljećnom bazaru će biti namijenjen lokalnim poljoprivrednim proizvođačima uz Sajam poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina koji se poklapa sa Danima Svetog Vasilija Ostroškog, te će u navedenim danima biti osmišljen i bogat kulturno-istorijski program.

“Srž i, rekao bih, najbolji dio Proljećnog bazara gdje ćemo pokazati da Danilovgrad zaista ima dušu je veče posvećeno Zoranu Kaleziću, jednom velikanu crnogorske muzike, velikom stvaraocu iz našeg grada. Hoćemo na jedan određeni način da mu odamo počast i da mu se zahvalimo za sve ono što je uradio za Danilovgrad, ali i cijelu Crnu Goru. Ovo posebno veče posvećeno Zoranu Kaleziću biće upriličeno 18. maja,” istakao je Grgurović.

Zatvaranje Proljećnog pazara zakazano je za 24. maj kada će biti upriličena manifestacija Vinom obojen Danilovgrad gdje će vrijedni i kreativni vinari svojim proizvodima pokazati da je vinarstvo veliki razvojni potencijal Bjelopavlićke ravnice na kom se strateški mogu oslanjati kultura, industrija i turizam. Veče će svojim prefinjenim glasom uveličati Željko Vasić koji će atmosferu ove majske noći dovesti do usijanja i na pravi način zatvoriti Proljećni bazar u Danilovgradu.

“U toku trajanja Bazara ćemo imati i kućice koje će biti na raspolaganju našim privrednicima iz grada. Vjerujem da ćemo tako i stimulisati rast i razvoj našeg grada i tako se posvetiti kako privrednicima, tako i poljoprivrednim proizvođačima. Danilovgrad ima šta da pokaže, te pozivam Danilovgrađane, ljude iz cijele Crne Gore, ali i turiste da aktivno učestvuju u ovome i budu dio našeg Proljećnog bazara,” poručio je Grgurović.