Pravni fakultet pokrenuo disciplinski postupak protiv studentkinje zbog lažne diplome

Pravni fakultet pokrenuo disciplinski postupak protiv studentkinje zbog lažne diplome

Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore pokrenuo je disciplinski postupak protiv studentkinje koja je nedavno na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima je, navodno, diplomirala, držeći lažnu diplomu sa falsifikovanim potpisom dekanice i rektora. Studentkinja, međutim, nije još završila taj fakultet, prenosi Pobjeda.

Ovaj fakultet podnio je ranije krivičnu prijavu protiv studentkinje. Prema našim saznanjima, još čekaju da se o predmetu izjasni tužilaštvo.

Fakultet je, kako smo pisali, doznao za ovaj slučaj kada je jedan zaposleni uočio sporne fotografije studentkinje na društvenim mrežama, što mu je bilo čudno, znajući da ona nije diplomirala. Prijavio je to rukovodstvu.

Na društvenim mrežama studentkinja je objavila slike sa roditeljima, držala je i cvijeće. Priložila je foto-zapis i iz jednog lokala kako proslavljaju. Istaknuta je ,,dobijena“ diploma na kojoj su, sa pečatom, potpisi dekanice prof. dr Anete Spajić i rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimira Božovića.

Pobjedi je sagovornik upućen u ovaj slučaj kazao da tada uprava fakulteta nije razgovarala sa studentkinjom, već da su je prvo prijavili policiji i tužilaštvu.

Kao jedan od razloga što su prvo kontaktirali sa policijom, a ne sa studentkinjom iz uprave navode to ,,što ih je uznemirio ovaj slučaj“.

Pretpostavlja se da je cijela lažirana ceremonija bila predstava za roditelje.

– Ovo se do sada nije dešavalo – rekao je nedavno, nezvanično, sagovornik Pobjede.