Pozitivno mišljenje revizije na finansijske izvještaje Nacionalnih parkova

Pozitivno mišljenje revizije na finansijske izvještaje Nacionalnih parkova

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore je poslovnu 2023. godinu završilo sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Nakon izvršene revizije finansijskih izvještaja JPNPCG, utvrđeno je da oni daju „objektivan i fer prikaz po svim materijalno značajnim aspektima finansijske pozicije‟, zbog čega je dobijeno pozitivno mišljenje nezavisnog revizora. Finansijski izvještaji uz Izvještaj nezavisnog revizora objavljeni su na portalu Uprave prihoda i carina.

Menadžment JP čvrsto vjeruje da će se u u narednom periodu ostvarivati još efikasniji rezultati u svim segmentima upravljanja zaštićenim prirodnim područjima: Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija.

„Uz neophodnu podršku Vlade Crne Gore, nadležnih organa i ukupne društvene zajednice, a oslanjajući se na sopstvene snage i potencijale uz njihov kontinuirani razvoj, kao i afirmaciju najznačajnijih ekonomskih principa poslovanja, uvjereni smo da će se steći uslovi za obezbjeđivanje čvršće pozicije JPNPCG u ukupnom sistemu zaštite životne sredine u Crnoj Gori,‟ saopštio je direktor Vladimir Martinović.