Potpisan Memorandum o razumijevanju; Mujović: Crna Gora na korak od početka projekta za veliku elektranu

Potpisan Memorandum o razumijevanju; Mujović: Crna Gora na korak od početka projekta za veliku elektranu

Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Francuske (EDF) su potpisale Memorandum o razumijevanju. Dokument su u Vili Gorica potpisali predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, izvršni direktor EPCG Ivan Bulatović, kao i potpredsjednik EDF-a za Evropu i Centralnu Aziju Mark Žirard.

Ministar energetike Saša Mujović je kazao da je Crna Gora na korak od početka projekta za veliku elektranu.

„Da li bi EDF došao u Crnu Goru da je ovdje poslovni ambijent loš? Siguran sam da znanje EDF-a može rezultirati izgradnjom velike hidroelektrane“, naglasio je on i dodao da će u slučaju partnerstva, cijeli proces svakako biti transparentan.

Bulatović je dodao da je dokument potpisan u cilju realizacije zajedničkih projekata, i da potvrđuje i evropski put Crne Gore, kao i da je njime predviđeno ulaganje u zelenu energiju.

Đukanović je istakao da je hidroenergija jedan od velikih potencijala za razvoj Crne Gore, a energetika lokomotiva za taj razvoj.

„Potpisivanje znači da i zapadne renomirane kompanije pozitivno gledaju na ideje EPCG i Ministarstva“, naveo je Đukanović.

Premijer Milojko Spajić je kazao da je posao EPCG bio lavovski, i da su uspjeli da privuku renomiranog partnera i najveću kompaniju na svijetu.

On je naglasio da su mnogi zainteresovani za partnerstvo, ali da je Crna Gora izabrala EDF.