Popović: U Podgorici uređeno 50 kilometara saobraćajnica, radovi vrijedni preko šest miliona eura

Popović: U Podgorici uređeno 50 kilometara saobraćajnica, radovi vrijedni preko šest miliona eura

Gradsko preduzeće Putevi planira da do kraja godine izvrši sanaciju oko 30km lokalnih puteva u ruralnom području Glavnog grada Podgorica, kazao je Bojan Popović, tehnički direktor ovog preduzeća.

“Zahvaljujući predanom radu novog rukovodstva realizovani su radovi u vrijednosti od preko šest miliona eura, odnosno izvršeni su radovi na sanaciji saobraćajnica u dužini od 50km, a u toku su radovi na gradskim saobraćajnicama u dužini od 15km. Ilistracije radi osvrnuću se samo na neke od najznačajnih saobraćajnica koje su sanirane, kao što su: Ul. Đura Čagorovića, Serdara Jola Piletića, Radomira Ivanovića, Franca Rozmana, Vojvode Drekala, Jelene Balšić, saobrćajnice u naselju Kakaritska Gora, Park šuma Zagorič, priključna saobraćajnica u Zelenici, kao i kružni tok na Bulevaru prema Tuzima koji je bio jedna od kritičnih tačaka u Podgorici, i brojni drugi realizovani projekti. Posebno treba istaći da je našim radom izgrađeno dodatnih preko 500 parking mjesta i urađen veliki broj sportskih poligona u okviru osnovnih škola i vrtića” , navodi Popović.

Za ovakvu dinamiku radova bilo je, navodi on, nužno preduzeti aktivnosti na snaženju samog preduzeća, što je izostajalo prije dolaska nove uprave i organa upravljanja preduzeća, pa je u tom smislu za nesmetano funkcionisanje obezbijeđeni dodatni magacinski prostori, uređena je servisna zona i nabavljena nova mehanizacija bez koje nije moguće realizovati nijedan značajan projekat.

“Preduzete su aktivnosti i na dobijanju lokacije za kamenolom i aktivnosti u tom pravcu se privode kraju, nakon čega će Putevi samostalno proizvoditi frakciju, a ne nabavljati od privatnika kako je to do sada bio slučaj”, dodaje Popović.

Kada je riječ o aktivnostima koje su u toku i koje se planiraju u ovoj godini ističe da su u toku radovi u Ulici Orjenskoj gdje se radi atmosferska kanalizacija koja će riješiti problem atmosferskih voda cjelokupnog naselja Murtovina, a uporedo se radi i trotoar cijelom dužinom ulice u širini od 3m.

“Takođe se i izvode radovi na detaljnoj sanaciji Ulice 13. jul i u Ulici Balšića. Nakon okončanja radova na ovoj ulici radovi će otpočeti u ulici Princeze Ksenije, i tri nova parking prostora u Ulici Kralja Nikole sa kapacitetom od 150 parking mjesta. Planirano je da se ubrzo otpočne sanacija okruženja Gradskog stadiona gdje su saobraćajnice u jako lošem stanju, a biće uređen i parking prostor iza istočne tribine Gradskog stadiona. Isto tako, planirano je da se do kraja godine izvrši sanacija oko 30km lokalnih puteva u ruralnom području Glavnog grada Podgorica”, navodi Popović.

Iz navedenih rezultata jasno se, tvrdi on, da zaključiti koliko je doprinosa razvoju Glavnog grada dalo gradsko preduzeće Putevi za vrlo kratak period.

“Na tome ne planiramo da se zaustavimo, već da još snažnije radimo na podizanju kapaciteta preduzeća, koje će postati ključni nosilac infrastrukturnog razvoja glavnog grada. Imajući to u vidu, očigledno je da su neuspješni pokušaji da se iskonstruišu afere i stvori percepcija javnosti da nema rezultata u ovom gradskom preduzeću, što apsolutno nije slučaj. S tim u vezi, a u nedostatku bilo kakve jasne i uvjerljive činjenične argumentacije, pojedinci baveći se politikanstvom nastoje da sa rezultata skrenu pažnju na potpuno irelevantne i stvari bez ikakvog značaja za funkcionisanje ovog gradskog preduzeća. Konačno, šaljem jasnu poruku građanima Glavnog grada da su Putevi d.o.o. Podgorica na čelu sa ovim menadžmentom snažno opredijeljeni da se razvoj grada još više ubrza na zadovoljstvo svih nas, a postignuti rezultati i iznijeti planovi ih mogu uvjeriti u to ”, poručuje Bojan Popović.