Popović: I pored toga što se minimizira značaj poreske reforme koja će unaprijediti životni standard, poslanici većine su izglasali zakone sa sprovođenje ES2

Popović: I pored toga što se minimizira značaj poreske reforme koja će unaprijediti životni standard, poslanici većine su izglasali zakone sa sprovođenje ES2

To je, ističe Popović, i ključni korak ka daljoj ekonomskoj stabilizaciji i unapređenju životnog standarda svih građana kroz povećanje minimalne zarade na 600 i 800 eura, povećanje prosječne zarade na 1000 i povećanje minimalne penzije na 450 eura.

„Zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj i fiskalnoj politici i smanjenju sive ekonomije na šta ukazuje planirana naplata PDV za 2024. godinu u iznosu od 1,19 milijardi eura, za razliku od 2019. godine kada je naplaćeno 695 miliona eura ili naplata poreza na dobit u 2024. godini u iznosu od 164 miliona eura za razliku od 2019. godine kada je naplaćeno 73 miliona eura, postignuti su rezultati koji direktno poboljšavaju kvalitet života svih građana, a ne samo privilegovanim tranzicionim dobitnicima“, navodi Popović.

Ovi pokazatelji, ističe Popović, dokazuju da povećanja zarada i penzija nisu rezultat slučajnosti.

„već produkt dosljedne i odgovorne ekonomske politike koja je dovela do stabilizacije i rasta budžetskih performansi. Neozbiljnu ekonomsku politiku koja se svela na cijenu litra ulja ili cijenu čokolade smo porazili i nikad se više nećemo baviti njome, jer nam je ostavila poreski dug od 636 miliona eura, 200 miliona palih garancija, 800 miliona eura isisanih iz KAP-a i nažalost, 95.000 građana ispod granice apsolutnog siromaštva“, zaključila je Popović.