Policija provjerava da li kamioni prolaze putem od Kolašina do tunela Klisura

Policija provjerava da li kamioni prolaze putem od Kolašina do tunela Klisura

Na putu od Kolašina do tunela Klisura, u selu Mušovića Rijeka, u toku je pojačana kontrola saobraćaja, a na terenu, sa kolegama, je i načelnik Odjeljenja bezbjednosti (OB) Zoran Braunović. Tom neuslovnom saobraćajnicom, koja je veza autu puta sa regionalnim putem Berane -Kolašin, kako su više puta saopštili mještani okolnih naselja, prolaze i kamioni, iako je teretni saobraćaj zabranjen kroz tunel Klisura.

Minule sedmice, više puta, pucale su cijevi kolašinskog vodovoda, koje su u trupu puta, a mještani tvrde da je sve uzrokovano frekventnim teretnim saobraćajem.

Čime je rezultirala današnja kontrola saobraćaja nije bilo moguće saznati u kolašinskoj policiji, pa nije poznat ni broj vozača kamiona, koji su, eventualno, kažnjeni zbog kršenja propisa.

Kolašinska lokalna uprava nedavno je postavila horizontalnu i vertiklalnu signalizaciju na kraćoj dionici od grada ka tunelu, a najavljeno je da će put naredne godine biti rekonstruisan. Postavljanje signalizacije bilo je dio obećanja mještanima, koji su u znak protesta, sredinom avgusta, blokirali saobraćaj.

Put od Kolašina do Jezerine, odnosno, tunela Klisura ima više vlasnika, a samo nekoliko kilometara od grada do restorana Savradak su opštinsko vlasništvo. Neriješeni imovinski odnosi, to jest, činjenica da je ostatak saobraćajnce u vlasništvu Ski centra Bjelasica u stečaju, naovodno, do sada, ometali su rekonstrukciju.