Pokret za Podgoricu: Andrić se s istim žarom, kao kad je bila DPS-ovka, obrušava na opravdane kritike zakonskih rješenja

Pokret za Podgoricu: Andrić se s istim žarom, kao kad je bila DPS-ovka, obrušava na opravdane kritike zakonskih rješenja

Umjesto da školski odbori biraju direktore imajući u vidu moralne i stručne kvalifikacije svojih kolega, PES nam predlaže zakonsko rješenje po kome ministarka po partijskom ključu i dogovorima po dubini, sama diskreciono odlučuje ko će voditi kičmu obrazovnog sistema Crne Gore, kazali su iz Pokreta za Podgoricu.

Oni su poručili da podržavaju odluku predsjednika Jakova Milatovića da vrati na ponovno odlučivanje Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju.

„Dakle, umjesto meritokratije koju je predsjednik promovisao, vraćaju se stara vremena da jedan partijski činovnik postavlja i razriješava najodgovornije ljude u obrazovanju. Pokret za Podgoricu upozorava na nesagledive posljedice koje će izazvati ovakvo infantilno igranje sa ključnim institucijama naše države.
O reakcijama poslanika PES-a na opravdanu zabrinutost predsjednik Milatovića ne treba trošiti puno riječi“, rekli su iz Pokreta za Podgoricu.

Dodaju da je skupština dobila poslanike koji ne znaju i ne shvataju šta znači tripartitna podjela vlasti koju je još promovisao Monteskje prije više od 200 godina.

„Tako se među poslanicima našla i izvjesna Jelenka Andrić koja sa istim žarom sa kojim je kao DPS-ovka napadala neistomišljenike sada se kao poslanica PES-aa obrušava na opravdane kritike ovih zakonskih rješenja. Umjesto prihvatanja opravdane kritike, pružila je salve uvreda i ponižavanja institucije Predsjednika. No dobro, mi ćemo biti odgovorni i nećemo se složiti sa njihovim šefom Spajićem koji je prema dostupnim javnim informacijama rekao da ima dvadeset budala a ne dvadeset poslanika“, tvrde iz Pokreta za Podgoricu.

Dodaju da njeguju drugačiji sistem vrijednosti i da na prvo mjesto stavljaju dobru upravu i javnu odgovornost.

„Odgovor na sve evidentnije političke i moralne razlike između nas i naših bivših kolega daće Podgoričani 29 septembra“.