Pokret Naprijed uhvatiće se u koštac sa nepropisnim parkiranjem u Podgorici

Pokret Naprijed uhvatiće se u koštac sa nepropisnim parkiranjem u Podgorici

Planiraju da razviju aplikaciju putem koje će građani moći da lako prijave nepropisni parkirana vozila

Trotoari u Podgorici su već dugo vremena “napadnuti” ogromnim brojem vozila, zbog čega građani nemaju mogućnost da mirno i slobodno prošetaju kroz svoja, ali i druga naselja. Ovaj problem je prisutan u gotovo svakom dijelu grada, što daje ružnu sliku naše Podgorice, rekli su iz Pokreta Naprijed.

Zbog toga će, najavljuju, pokrenuti akciju „Oslobodimo trotoare“ s namjerom da se uhvate u koštac sa teškoćama koje se javljaju zbog nepropisno parkiranih vozila.

„Na taj način, Podgoricu ćemo učiniti sigurnijim i ljepšim gradom za sve nas. To je naročito važno zbog djece koja su gotovo svakodnevno izložena opasnosti na putu od kuće do škole i obratno, kao i za roditelje sa djecom u kolicima i osobe sa invaliditetom. Ključni dio ove inicijative je razvoj inovativne aplikacije koja će omogućiti građanima da lako prijave nepropisno parkirana vozila, čime ćemo direktno doprinijeti uređenju našeg grada. Aplikacija će se razviti u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje dijele našu viziju čistijih, uređenijih i bezbjednijih ulica“, objasnili su iz Pokreta.

Plan će, kažu, sprovesti zajedno sa građanima Podgorice, uz podršku Komunalne inspekcije, Parking servisa i Uprave policije.

„Zajedničkim snagama gradimo bolju budućnost za Podgoricu i za naše porodice“, poručili su.