Podgorica:  Havarisana vozila okupirala  parking mjesta – Evo koliko iznose kazne

Podgorica: Havarisana vozila okupirala parking mjesta – Evo koliko iznose kazne

Uprava za inspekcijske poslove ima pune ruke posla ovih dana – širom Podgorice uklanjaju havarisana vozila koja zauzimaju parking mjesta u glavnom gradu.

Kaznene mjere su poprilično visoke: za vozilo koje već duže vrijeme zauzima javnu površinu kazna iznosi 20 eura za fizičko lice, a za pravno 150 eura.

Kako je za emisiju „Mreža“ kazao direktor Uprave za inspekciju Branko Kovačević, prošle godine su uklonili 80 vozila, a samo u decembru 36.

„Ta vozila su u neispravnom stanju ili su vlasnici nepoznati. Suočavamo se sa tim da ne možemo da nađemo vlasnike, pa smo primorani da radimo njihov posao“, pojasnio je Kovačević.

Havarisana vozila se odlažu u preduzećima Deponije i Puteva, a vlasnici imaju mogućnost da vozila prodaju, pošto Deponija otkupljuje djelove kao sekundarne sirovine.

A procedura uklanjanja vozila je sljedeća: vlasniku se ostavlja obavještenje na automobilu kad inspektor izađe na lice mjesta. Vlasnik ima određeni vremenski rok da se javi, a ukoliko to ne učni, ide upravni postupak i Uprava za inspekcijske poslove donosi rješenje.

„Ako se vlasnik i nakon toga ne pojavi, pribjegavamo uklanjanju vozila. Rijetki su slučajevi da se vlasnik javio nakon našeg rješenja“, zaključio je Kovačević.