Pljevlja: Uvedena mogućnost onlajn plaćanja poreza

Pljevlja: Uvedena mogućnost onlajn plaćanja poreza

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Pljevlja u saradnji sa Službom za digitalnu transformaciju i informacione tehnologije uvela je mogućnost onlajn plaćanja poreza.

Odabirom opcije „e-servisi za građane “ na naslovnoj strani opštinske internet prezentacije pojavljuju se stavke uplate poreza na objekte i uplate poreza na zemljište za fizička lica uz korišćenje platne kartice.

„Građani su od sada u prilici da putem internet platforme na brz i jednostavan način uplate porez na objekte i zemljište za fizička lica. Uvođenjem sistema onlajn plaćanja omogućava se značajna ušteda vremena. Na ovaj način izbjeći će se gužve i čekanje na šalterima i olakšati plaćanje poreskim obveznicima koji žive ili borave u inostranstvu da izvrše uplatu bez velikih provizija. Takođe, troškove provizije, koji ostaju u istom iznosu kao i do sada, ne naplaćuje Opština već banka preko koje se obavlja plaćanje. Poreska rješenja građani mogu dobiti i upitom na mejl adresu [email protected]”, navodi se u saopštenju Opštine Pljevlja.