Petrović i Zrinjski ne odustaju od titule: „Probaćemo da dobijemo sve do kraja“

Petrović i Zrinjski ne odustaju od titule: „Probaćemo da dobijemo sve do kraja“

Do kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine ostala su još četiri kola, a fudbaleri Zrinjskog su i dalje u trci za titulu.

Tim Željka Petrovića je juče, u 29. kolu, savladao Posušje u gostima 1:0 i ostao na pet bodova iza banjalučkog Borca.

Zrinjski je prvi put ove sezone stigao do trijumfa nad Posušjem (prethodno su izgubili i igrali neriješeno), a jedini gol na utakmici je postigao Nemanja Bilbija iz penala u 32. minutu.

“Veoma zahtjevna i teška utakmica. Mi smo znali da je ovo ekipa koja je nama faktički uzela titulu, jer smo od njih izgubili pet bodova. Ekipa koja ima glavu i rep, trener radi dobar posao. Za nas veoma važna pobjeda, ponosan sam na naše igrače. Ovdje ako ne daš 100 odsto teško je dobiti utakmicu“, rekao je Petrović nakon utakmice.

Zrinjski je vezao sedam pobjeda u šampionatu.

“Sedma pobjeda u nizu, teško gostovanje stabilno smo odigrali. Zatvorili smo njihove opcije, imali su svoje šanse, a mi isto. Želim im svu sreću, posebno treneru jer se vidi da je nešto posložio. Probaćemo dobiti sve do kraja, a šta će drugi da rade neću da gledam”, poručio je Petrović.

Tim iz Mostara će do kraja sezone igrati protiv Širokog Brijega, GOŠK-a, Tuzle i Igmana.

Lider šampionata, Borac iz Banjaluke će igrati protiv GOŠK-a, Tuzle, Igmana i Željezničara.

Borac i Zrinjski će se sastati i u finalu Kupa, a prva utakmica je osmog maja u Mostaru, dok je revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.