Optužni predlog protiv Radulovića i Đondovića

Optužni predlog protiv Radulovića i Đondovića

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv Darka Đondovića zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave i Petra Radulovića zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Kako je saopšteno, optužni predlog se odnosi se na postupak podnošenja dokumentacije za radno mjesto zamjenika izvršnog direktora Aerodrome Crne Gore, objavljenog javnim konkursom od 31. maja 2021. godine.

Isto tužilaštvo odbacilo je u januaru krivičnu prijavu protiv zamjenika izvršnog direktora ACG-a Radulovića i direktora kompanije “WIR Metaloprerada” Đondovića, zbog navodnog krivičnog djela falsifikovanje isprave, odnosno falsifikovanje službene isprave.

Krivičnu prijavu je tada podnijela bivša savjetnica izvršnog direktora ACG-a Biljana Knežević.

Ona je tužbu protiv te kompanije pokrenula u Osnovnom sudu 2021. godine. Knežević osporava radno iskustvo Radulovića koje je bilo neophodno da bude izabran na funkciju u ACG. Ona tvrdi da Radulovićev radni angažman u kompaniji “WIR Metaloprerada” na poziciji rukovodioca sektora za proces prerade metala i glavnog koordinatora za analizu tržišta u Crnoj Gori nije evidentiran u radnoj knjižici, te da samim time nije zadovoljio uslove konkursa. Ona smatra da je Radulović nezakonito, odnosno na osnovu falsifikovane dokumentacije izabran za zamjenika direktora ACG.