Opština Bar: Završeni radovi na uređenju parkinga kod Opšte bolnice „Blažo Orlandić“

Opština Bar: Završeni radovi na uređenju parkinga kod Opšte bolnice „Blažo Orlandić“

Radovi na uređenju parking prostora kod Opšte bolnice „Blažo Orlandić“ u Starom Baru danas su uspješno završeni, saopšteno je iz Opštine Bar, a najavili su i da će barskoj bolnici donirati digitalni mamograf.

Kako su naveli, projekat je realizovan u saradnji sa izvođačem radova, firmom „Bajrović“ DOO iz Bara, uz ukupno ulaganje od gotovo 200.000 eura koje je finansirala Opština Bar.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević istakao je zadovoljstvo zbog završetka dugo očekivanih radova. On je kazao da ova ideja datira odavno, ali je, kao i svaki projekat ove prirode, zahtijevala brojne proceduralne korake dodajući da je projekat krenuo u realizaciju u julu prošle godine, ali se tek u trećem tenderskom postupku realizovala investicija.

Raičević je istakao da će nadstrešnica za odjeljenje hemodijalize koja se nalazi u neposrednoj blizini, zajedno sa uređenim parking prostorom, značajno unaprijediti uslove i kvalitet usluga za pacijente na hemodijalizi iz Bara ali i za veliki broj turista.

“Sa ovim i sličnim projektima ćemo nastaviti i u narednom periodu. Na početku godine smo se jasno opredijelili da sa nivoa lokalne uprave opredijelimo blizu 2 miliona eura za poboljšanje uslova u obrazovnim i zdravstvenim institucijama te najavljujem da ćemo narednih dana raspisati tender za nabavku digitalnog mamografa takođe kao donaciju barskoj bolnici i to je smjernica kako želimo u budućem periodu da sa institucijama u Baru, iako to nije naša izvorna nadležnost, rješavamo izazove sa kojima se oni kao pružaoci usluga susrijeću”, kazao je Raičević.

Direktor bolnice, doktor Igor Karišik iskazao je zahvalnost Opštini Bar na brzom prepoznavanju problema, ukazanoj dobroj namjeri te ispunjenom obećanju, dodajući da je ovaj problem bio prisutan već duže vremena a da će sada usluga pacijentima, posebno onima na odjeljenju hemodijalize biti na većem nivou. Karišik je zahvalio izvođaču radova na kvalitetno realizovanom poslu uprkos teškim uslovima za rad.

Državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja, Mirjana Vlahović Andrijašević je iskazala zadovoljstvo i zahvalnost Opštini Bar na značajnoj donaciji te na prepoznavanju problema i potreba sa kojima se suočavaju najosjetljiviji pacijenti ali i turisti koji se liječe u barskoj bolnici. Ona je istakla da ovo predstavlja pokazni primjer saradnje lokalne uprave i bolnice, gdje kako je rekla, svi zajedno učestvujemo u priči unapređenja zdravstvenih usluga našim pacijenatima.