Đoković se vratio u Australiju uoči Opena

Đoković se vratio u Australiju uoči Opena

Novak Đoković stigao je u Australiju skoro godinu dana nakon što je deportovan iz zemlje, izvestio je u utorak Sidnej Morning Herald, uoči njegove ponude za 10. titulu u pojedinačnoj konkurenciji muškaraca na Australijan openu sledećeg mjeseca.

Đoković je sleteo u Adelejd gde bi u nedelju trebalo da igra za Adelaide International, navodi se u izvještaju.

Ovaj 35-godišnjak je deportovan uoči ovogodišnjeg turnira u Melburnu nakon što je stigao u zemlju bez vakcinacije protiv COVID-19.

Vlada Australije je u novembru Srbiji odobrila vizu za putovanje na Gren slem događaj, rekavši da je odlučila da poništi odluku o ukidanju Đokovićeve vize nakon što je razmotrila sve relevantne faktore.

Od ukidanja Đokovićeve vize u januaru 2022. godine, u Australiji su uklonjena sva granična ograničenja u vezi sa COVID-om, uključujući i zahtev za pružanje dokaza o statusu vakcinacije za ulazak u zemlju.

Ranije u utorak, direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je novinarima da će Đoković stići u Australiju i izrazio nadu da će biti dobrodošao.

„Imam veliko poverenje u australijsku javnost“, rekao je Tili novinarima.

„Mi smo veoma dobro obrazovana sportska javnost, posebno oni koji dolaze na tenis, vole svoj tenis, vole da vide veličinu, vole da vide veliki atletizam, sjajne mečeve.

„I imam puno povjerenja da će navijači reagovati kao što se nadamo da će reagovati i imati poštovanje prema tome.

Bivši prvi teniser sveta osvojio je ATP finale prošlog meseca i biće favorizovan da osvoji 10. krunu Australijan opena, što bi ga izjednačilo sa Rafom Nadalom na 22 grend slem titule.

Otvoreno prvenstvo Australije 2023. održava se u Melburn Parku od 16. do 29. januara.